Televizor VS proiector

Daca esti fan ecranelor mari si ai acasa un televizor cu un ecran foarte mare, te-ai gandit ca un proiector ar fi mai mult pe placul tau, deoarece este mai mare? Daca vrei sa iti cumperi un televizor si dar nu esti hotarat ca vrei televizor sau proiector, in randurile de mai jos iti voi prezenta avantaje si dezavantaje, functii si caracteritstici astfel incat sa iti usurez alegerea pe care urmeaza sa o faci. 

Cu cativa ani in urma, televizoarele care aveau un ecran mare erau foarte scumpe, astfel incat cumpararea unui proiector era mult mai accesibil. Cat ai fi platit pe un televizor de 50 de inci, atat ai fi platit si pentru un proiector de 100 de inci care are o rezolutie mult mai buna decat un televizor si ofera o mai buna calitatea a imaginilor. Ei bine, vremurile s-au schimbat si lucrurile nu mai stau chiar asa. Acum poti sa iti cumperi un televizor LCD de 75 de inci cu 1.400 de dolari sau un televizor OLED de 77 de inci cu 4.000 de dolari. Chiar daca nu au 100 de cm sunt totusi foarte mari si majoritatea au 4K. Dar rezolutia de 4K nu este vizibila pe toate ecranele, de exemplu pe cele mici nu se observa atat de bine, pe cele mari se vede mult mai bine. Acum televizoarele mari nu mai sunt atat de scumpe si au diferite functii si sunt performante. 

Filmele si emisiunile au o calitatea mai bune si cu HDR care poate fi o functia a unui model de televizor. In schimb, un proiector poate avea probleme cu afisarea daca este vreun video HDR. Proiectoarele de acasa nu sunt atat de bune si performante, adica un televizor are o rezolutie si niste functii mult mai bune decat un proiector. 

Daca vrei un proiector perfomant care sa fie capabil sa afiseze HDR trebuie sa ai un buget destul de mare, pentru ca este mai scump decat un televizor care la fel ca acesta poate sa afiseze HDR.

O alta problema a proiectoarelor este lumina. Cand este in functiune proiectorul acesta atrage la randul sau mai multa lumina, astfel incat daca vrei sa te uiti la ceva in timpul zile folosind proiectorul iti vor trebuie multe perdele ca sa acopere geamurile, pentru ca in caz contrar iti va fi destul de greu sa vizionezi ceva. Exista ecrane care sunt capabile sa respinga lumina dar sunt foarte scumpe. In schimb, un televizor iti permite vizionarea chiar daca este camera luminata. Ceea ce este destul de dezavantajos pentru un proiector, avand in vedere ca acum televizoarele sunt mult mai ieftine si performante decat un proiector daca aduce atatea neplaceri. 

Prin urmare, daca inca esti pe ganduri cu privire la ce alegere sa faci, ei bine cel mai avantajos din mai multe puncte de vedere este televizorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *