Nokia 8.3

Nokia a fost un brand de top prin anii 2000, dar dupa ce au aparut telefoane de la Samsung, Nokia nu a mai avut parte de acelasi succes si nu mai spun dupa ce au aparut smartphone-urile, acest brand nu s-a mai facut auzit ca altadata. Ai mai auzit tu recent ca s-a lansat un smartphone Nokia? Ma gandesc ca nu, desi Nokia lanseaza in continuare telefoane chiar daca nu este unul dintre brandurile de top in ceea ce privesc smartphone-urile. 

Nokia va lansa anul acesta (datele inca nu sunt exacte) noul model 8.3 si vom vedea in randurile urmatoare ce poate acest telefon sa faca si ce ofera el. 

O prima caracteristica foarte importanta este aceea ca este compatibil cu reteaua 5G. Desi nu este un telefon de ultima generatie, acesta se va gasi cu un pret mai mic decat Nokia 9 PureView. Se banuieste ca se va lansa in Marea Britanie, dar nu se stie daca va fi disponibil in SUA si Australia. Telefonul va costa 599 euro ( in jur de 650 de dolari sau 1.100 de lire sterline). 

Referitor la display, are un ecran full HD de 6,81 inci, este un ecran mai lung decat majoritatea telefoanelor, dar trebuie mentionat ca el nu se simte asa de mare cand il ti in mana. Rezolutia ecranului este de 1080×2400, ceea ce inseamna ca are 386 de pixeli pe inch. Nu este intocmai o rezolutie foarte buna, dar este suficienta pentru a-ti rezolva sarcinile de zi cu zi. 

Designul nu este foarte uluitor, este similar cu cel al telefoanelor anterioare, cu o margine metalica si sticla pe partea din spate a telefonului. Nokia 8.3 este disponibil doar in culoarea sa speciala de albastru, Polar Night, cum a numit-o compania. Senzorul de amprenta se gaseste la buton de pornire lateral, ceea ce inseamna ca deblocati telefonul cu o singura apasare. 

Nokia va lansa un telefon care va accepta mai multe benzi 5G. Alte smartphone-uri nu ofera acesta compatibilitate completa precum, n71 sau n5, dar Nokia 8.3 ofera o compatibilitate completa cu reteaua 5G si nu va exista nicio versiune 4G a acestui telefon. Telefonul foloseste cipul Snapdragon 765 de la Qualcomm. 

In ceea ce priveste spatiul de stocare al telefonului, poti sa alegi un telefonul cu memorie RAM de 6 GB si 64 GB spatiu de stocare sau 8 GB RAM si 128 GB spatiu de stocare. 

Camera din spate are 12MP, iar camera din fata are 24MP si Nokia 8.3 este capabil sa filmeze si 4K: 

Telefonul este dotat cu Android 10, dar compania spune ca va avea loc un upgrade si este posibil sa aiba Android 11 in curand. Bateria telefonului este de 4.500 mAh si are un port de incarcare USB-C. 

Asadar, chiar daca Nokia nu mai este un brand de top al smartphone-urilor, modelul 8.3 este singurul care ofera o compatibilitate completa cu reteaua 5G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *