Pilates de acasa

Exercitiile de pilates sunt unele foarte surprinzatoare. Doar ca in perioada de raspandire a virusului corona, in aceasta pandemiei, salile nu au fost deschise si trebuie sa te reorientezi, sa cauti o modalitate prin care sa faci in continuare exercitiile, de acasa. Pentru exercitiile de pilates ai nevoie de o serie de instrumente si de echipamentul potrivit, precum bile de pilates, inele de pilates, benzi de pilates. Dar pentru a te descurca de acasa cu aceste ore sau cursuri de pilates, exista cativa antrenori foarte buni, astfel ca te poti uita la videoclipuri in care i fac diverse exercitii si sa le faci si tu. 

Daca vrei sa iti definesti muschii, sa pui masa musculara sau sa slabesti, exercitiile de pilates nu sunt cele mai potrivite pentru ca ele au un impact redus asupra muschilor. Aceste exercitii pastreaza muschii flexibili si in echilibru. Pilates sunt adesea folosite de catre dansatori pentru a-i ajuta sa echilibreze celelalte antrenamente sau de catre persoanele care trebuie sa se recupereze dupa un accident sau dupa operatii foarte dificile. Exista foarte multe exercitii si metode de a face pilates si la inceput este greu sa iti dai seama care sunt exercitiile cele mai bune pentru tine si cel fel de tip de antrenor iti place. Exercitiile de pilates te ajuta sa devi mai puternic in timp ce iti pastrezi corpul in siguranta. Printre beneficiile pe care le aduce pilates-ul se numara rezistenta de baza mai bune, flexibilitatea, stabilitatea, prevenirea ranilor si o mai buna postura. 

Daca ai nevoie de exercitiile mai lente, cu impact redus trebuie sa alegi clasa de reformator. Miscarea lenta ajuta la folosirea greutatii corporale si este eficienta pentru fibrele musculare incordate, pentru ca daca te misti lent creezi o tensiune si mai ai o senzatie de ursura. 

Pentru pilates de acasa nu ai nevoie chiar de asa de multe instrumente si echipamente, doar cateva de baza precum o rogojina de yoga. Pentru a incepe exercitiile este recomandat sa le faci intr-o camera cu lumina naturala. Dupa aceea trebuie sa iti redai un playlist cu muzica potrivita, sa aprinzi o lumanare parfumata pentru a destinde atmosfera. Trebuie sa iti creezi un spatiu in care sa te simti cel mai confortabil. 

Studiori precum Solidcore sau New York Pilates ofera cursuri pe platformele de streaming si poti alege clasa care ti se potriveste cel mai bine. Cursurile de pe Zoom te ajuta ca antrenorul sa vada ce exercitiile tale si sa te ajute in cazul in care gresesti.

Acestea fiind spuse, daca vrei sa incepi si tu sa faci de acasa exercitii de pilates, sa stii ca nu ai nevoie de atat de multe instrumente si este suficient sa te uiti la videoclipurile postate de antrenori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *